Hilfiger - Woolworth Shopping centre, Osnabrück (Germany)

 

Hilfiger - Woolworth Shopping centre, Osnabrück (Germany)

The new commercial building designed by architects Wannenmacher + Möller GmbH follows the curve of the Große Straße, a city-centre pedestrian street in Osnabrück.

 

 

 

 

 

Architect: BÖSS-Architekten GmbH - Hartwig Böss, Contractor: Helmut Noß GmbH
Technique: 
VMZINC® Flat lock panel, Surface aspect: AZENGAR®

 

The challenge for BÖSS Architects BDA, who supervised the installation of the facade, consisted of inserting the lines and angles of this 400 m2 assemblage of AZENGAR® flat lock panels into the overall linearity of the building. Apart from its technical and aesthetic characteristics, the precision with which zinc can be installed is what led the architect to choose this material.

 

Due to its singular geometry, none of the facade’s elements were identical in dimension. So, each panel had to be adjusted on-site before being installed on a metal substructure, also with varying dimensions. This meticulous work on the lines of the roof and the window edges produced a super result. A perfectly mastered technical feat, highlighting the connection between architectural expression and skilled craftsmanship.